روزانه بیش از 2.25 میلیارد فنجان قهوه در سراسر جهان مصرف می شود! قهوه فقط یک نوشیدنی محبوب نیست، بلکه صنعت مهمی است که باعث رشد اقتصادی و شکل‌دهی فرهنگ‌های اجتماعی در سطح جهانی می‌شود.

صنعت قهوه دارای تاریخچه ای غنی است که به زمان کشف آن در اتیوپی برمی گردد. از روزهای اولیه کشت، قهوه به یک کالای جهانی تبدیل شده است و بیش از 70 کشور دانه های قهوه را تولید و صادر می کنند.

سفر قهوه از مزارع به فنجان میلیون ها نفر از کشاورزان و تاجران گرفته تا باریستاها و مصرف کنندگان را درگیر می کند. این تحلیل صنعت قهوه، جنبه‌های مهم بازار قهوه، از جمله تولید، پویایی بازار و فرصت‌های آینده را بررسی می‌کند. در بازار بین المللی، اصطلاح "قهوه تخصصی" نوشیدنی با کیفیت استثنایی را توصیف می کند که با طعم و ویژگی های منحصر به فرد آن متمایز می شود. این کیفیت برتر به یک عامل کلیدی در دسترسی به بازارهایی تبدیل می شود که در آن مصرف کنندگان مایل به پرداخت ارزش افزوده برای محصول هستند.

بررسی اجمالی بازار قهوه

نقشه جهانی با دانه های قهوه و قیمت قهوه جهانی

بازار قهوه یک صنعت پر رونق و گسترده است که نقش مهمی در اقتصاد جهانی دارد. این مجموعه طیف گسترده ای از محصولات را شامل می شود، از قهوه کامل گرفته تا قهوه فوری و دانه قهوه.

ارزش و مصرف بازار به طور پیوسته در حال افزایش است که هم توسط مناطق سنتی نوشیدن قهوه و هم بازارهای نوظهور هدایت می شود. در اینجا، ما یک مرور کلی از بازار جهانی قهوه ارائه می دهیم که اندازه، حجم مصرف و توزیع جغرافیایی آن را برجسته می کند.

اندازه و ارزش بازار جهانی قهوه و قیمت قهوه

بازار جهانی قهوه یک بخش وسیع و پویا است. در سال 2024، انتظار می‌رود اندازه بازار به 132.13 میلیارد دلار برسد و با رشد CAGR 4.72 درصدی به 166.39 میلیارد دلار تا سال 2029 برسد. این رشد چشمگیر افزایش تقاضا و مصرف قهوه در سراسر جهان را برجسته می‌کند.

حجم مصرف قهوه در جهان و قیمت های قهوه

مصرف قهوه در سطح جهان همچنان در حال افزایش است و تقریباً 2.5 میلیارد فنجان در روز مصرف می شود.

این به معنای بیش از 400 میلیارد فنجان در سال است که نشان دهنده افزایش مداوم محبوبیت قهوه در مناطق مختلف است. هم کشورهای سنتی قهوه نوش و هم بازارهای نوظهور باعث افزایش مصرف می شوند

توزیع جغرافیایی مصرف قهوه و رابزه با قیمت قهوه

آمریکای شمالی: ایالات متحده مصرف کننده قابل توجهی قهوه است و آمریکایی ها بیش از 400 میلیون فنجان قهوه در روز می نوشند. ارزش بازار قهوه در ایالات متحده بیش از 81 میلیارد دلار است

اروپا: اروپا بزرگترین بازار قهوه است که سهم قابل توجهی از مصرف جهانی را به خود اختصاص داده است. کشورهایی مانند آلمان، ایتالیا و فرانسه مصرف کنندگان اصلی منطقه هستند.

آسیا، اقیانوسیه: منطقه آسیا-اقیانوسیه به ویژه در کشورهایی مانند چین، ژاپن و هند، رشد سریع مصرف قهوه را تجربه می کند. ژاپن پنجمین واردکننده بزرگ قهوه است و بازار قهوه چین به سرعت در حال گسترش است.

آمریکای جنوبی: آمریکای جنوبی تولیدکننده و مصرف کننده بزرگ قهوه است. برزیل، بزرگترین تولیدکننده قهوه، بازار داخلی قدرتمندی نیز دارد.

خاورمیانه و آفریقا: این مناطق بازارهای نوظهوری با افزایش مصرف قهوه هستند که ناشی از شهرنشینی و محبوبیت روزافزون فرهنگ قهوه است.

صنعت قهوه با توزیع جغرافیایی متنوع و گسترده خود مشخص شده است و هر منطقه در رشد کلی و پویایی بازار نقش دارد.

سفر قهوه از مزرعه تا فنجان

تجارت منصفانه، قیمت قهوه، کشاورز

سفر قهوه از مزارع به فنجان ما شامل یک زنجیره تامین پیچیده و پیچیده است. درک این فرآیند به ما کمک می کند تا از تلاش و تخصص لازم برای تولید یک فنجان قهوه بی نقص قدردانی کنیم.

در اینجا، ما مراحل حیاتی زنجیره تامین قهوه و چشم انداز جغرافیایی مناطق عمده تولید کننده قهوه را بررسی می کنیم. با انتخاب تجارت عادلانه قهوه، بیش از 750000 کشاورز و کارگر مشغول در این مزارع قهوه مورد حمایت قرار می‌گیرند تا با کسب درآمد مناسب، حفاظت از زیست بوم محلی و سرمایه‌گذاری در مزارع و جوامع خود، بر اساس تلاش خود از رفاه قابل قبولی برخوردار باشند.

قهوه با ارزش ترین و پرمصرف ترین محصول کشاورزی استوایی است که حدود 125 میلیون نفر برای امرار معاش، به آن وابسته هستند. 80 درصد از قهوه جهان توسط کشاورزان خُرد تولید می‌شود که بسیاری از آنها به دلیل نوسانات قیمت‌ها، در کسب درآمد با چالش‌های زیادی مواجه هستند. قیمت قهوه به طور متوسط هر سه دقیقه یکبار تغییر می‌کند و معمولا این نوسانات در قیمت این محصول، به دلیل رویدادهای آب و هوایی در کشورهای تولیدکننده، نوسانات ارزش گذاری ارز یا تغییرات ناگهانی عرضه و تقاضا رخ می‌دهد.

در حالی که صنعت جهانی قهوه در حال حاضر بیش از 200 میلیارد دلار در سال تولید سرمایه دارد، درآمد متوسط کشاورزان در 20 سال گذشته تغییری نکرده است یا با در نظر گرفتن هزینه های کشاورزی بالاتر در این سالها و البته، توجه نکردن به تجارت عادلانه قهوه، می توان گفت که در واقع درآمد آنها کاهش یافته است.

از مزرعه تا فنجان قهوه

قهوه سفر خود را دور از لیوان صبحگاهی شما در مزارع دورافتاده در سراسر جهان آغاز می کند. به مناظر سرسبز در کشورهایی مانند اتیوپی، کنیا، کلمبیا و گواتمالا فکر کنید. در اینجا، کشاورزان فداکار قلب خود را برای پرورش بهترین دانه های قهوه می ریزند. اصطلاح "مجموعه کوچک" به قهوه تولید شده در مقیاس کوچکتر اشاره دارد که اغلب به معنای مراقبت و توجه بهتر به دانه ها است. هر لوبیا با تمرکز بر کیفیت بیش از کمیت رشد می کند. این رویکرد عملی نه تنها از کشاورزان محلی حمایت می کند، بلکه طعم منحصر به فرد قهوه را نیز تضمین می کند. از خاک گرفته تا آب و هوا، هر جنبه ای از محیط نقش مهمی در دادن طعم متمایز قهوه دسته ای کوچک دارد. بنابراین، وقتی آن قهوه غنی و معطر را می نوشید، به یاد داشته باشید که این فقط یک نوشیدنی نیست، بلکه یک سفر جهانی است که از همان زمین شروع می شود.

کشاورزانی که روی قهوه دسته‌ای کوچک تمرکز می‌کنند از روش‌های مختلفی استفاده می‌کنند تا مطمئن شوند دانه‌هایشان درجه یک هستند. اول از همه، آنها اغلب لوبیاهای خود را در ارتفاعات می کارند. این امر رشد لوبیا را کند می کند و به آن زمان بیشتری برای توسعه طعم می دهد. یکی دیگر از جنبه های کلیدی سایه است. برخلاف مزارع بزرگ، تولیدکنندگان دسته کوچک معمولا قهوه خود را زیر سایه درختان می کارند. این سایبان طبیعی از لوبیاها در برابر آفتاب بیش از حد محافظت می کند و کیفیت آن را بهبود می بخشد.

آب ضروری است، اما همه چیز در مورد تعادل است. خیلی کم است و لوبیا رشد نمی کند. خیلی زیاد است و ممکن است پوسیده شوند. کشاورزان دسته‌ای کوچک از نزدیک مصرف آب را برای رسیدن به نقطه شیرین نظارت می‌کنند. سپس خاک است. خاک غنی و سالم برابر است با قهوه غنی و خوش طعم. کشاورزان اغلب از مواد آلی برای کود دهی مزارع خود استفاده می کنند و از افزودنی های شیمیایی دوری می کنند. این تضمین می کند که فقط رسیده ترین و با کیفیت ترین لوبیاها از مزرعه به فنجان شما می رسند. این روش ها کار و مراقبت بیشتری می طلبد، اما نتیجه؟ یک فنجان قهوه بهتر بنابراین، دفعه بعد که جرعه‌ای از آن دم کرده درست شده را می‌نوشید، فداکاری و تلاش کشاورزان دسته‌ای کوچک قهوه را به یاد بیاورید.

هر جرعه از قهوه صبحگاهی شما داستان منحصر به فرد خود را دارد، از دانه های کوچکی که در زیر نور خورشید رشد می کند تا دم کرده غنی و معطر در فنجان شما. سفر یک دانه قهوه دسته ای کوچک پر از دقت، دقت و اشتیاق است. کشاورزان زیر نور خورشید سخت کار می کنند و تنها بهترین حبوبات را با دست می چینند. این لوبیاها، گاهی اوقات در سراسر جهان سفر می کنند تا به برشته های ماهری برسند که طعم آنها را تغییر می دهند و آنها را از سبز به طلایی تبدیل می کنند. در نهایت، باریستاها، یا شاید حتی شما در خانه، با دقت آسیاب، دم کرده و بریزید و پتانسیل کامل لوبیا را به نمایش بگذارید. این سفر فقط برای رسیدن قهوه از نقطه A به B نیست. این یک فرآیند دقیق است که تضمین می‌کند هر فنجان گواهی است بر هنر دخیل در قهوه‌سازی. به یاد داشته باشید، پشت هر فنجان داستانی از همکاری، مهارت و عشق عمیق به قهوه وجود دارد. آن را گرامی بدارید.

زنجیره تامین قهوه از چند مرحله حیاتی تشکیل شده است:

1- کشت و برداشت

دانه های قهوه عمدتاً در مناطق گرمسیری کشت می شود. تولیدکنندگان قهوه از شیوه های خاصی پیروی می کنند تا از بهترین کیفیت دانه ها اطمینان حاصل کنند.

برداشت بسته به منطقه و نوع گیاه قهوه می تواند به صورت دستی یا مکانیکی انجام شود.

2- روش های پردازش

پس از برداشت، لوبیا تحت پردازش قرار می گیرد تا تفاله خارجی آن جدا شود. روش های رایج عبارتند از:

شسته شده: لوبیاها تخمیر می شوند تا تفاله آن از بین برود و طعمی تمیز و روشن ایجاد کند.

طبیعی: لوبیاها با پالپ دست نخورده خشک می شوند و طعم میوه ای و پیچیده ای به آن ها می دهند.

3- صادرات، واردات، و مسیرهای تجارت جهانی

دانه های فرآوری شده از تولیدکنندگان قهوه به کشورهای مختلف صادر می شود. برزیل، ویتنام و کلمبیا صادرکنندگان پیشرو هستند.

سپس واردکنندگان حبوبات را بین برشته‌کنندگان و خرده‌فروشان در سراسر جهان توزیع می‌کنند.

4- تکنیک های بو دادن

برشته کردن یک مرحله مهم است که به طور قابل توجهی بر طعم نهایی قهوه تأثیر می گذارد. تکنیک‌ها از کباب‌های روشن تا تیره متفاوت است و طعم‌های مختلفی را نشان می‌دهد.

منظر جغرافیایی مناطق تولید قهوه

مناطق عمده تولید قهوه به طور منحصر به فردی به بازار جهانی قهوه کمک می کنند که هر کدام به دلیل انواع دانه ها و ویژگی های خاص خود شناخته.

در سطح جهان، سه منطقه اصلی کشت قهوه وجود دارد - آمریکای مرکزی و جنوبی، آفریقا و خاورمیانه و آسیای جنوب شرقی. این مناطق همه در امتداد منطقه استوایی بین استوایی سرطان و استوایی برج جدی قرار دارند که به طور گسترده به عنوان "کمربند لوبیا" شناخته می شود. آب و هوای گرمسیری و نیمه گرمسیری موجود در "کمربند دانه" و همچنین فراوانی مناطق در حال رشد با ارتفاعات 800 تا 2200 متری از سطح دریا شرایط ایده آلی را برای رشد دانه های قهوه فراهم می کند.

اکثر قهوه های موجود در بازار جهانی در حدود 10 میلیون هکتار مزارع در مناطق اصلی کشت قهوه در "کمربند دانه" کشت می شوند. قهوه‌هایی که در این مناطق رشد می‌کنند، علی‌رغم رشد در یک محیط جغرافیایی مشابه، طعم‌های منطقه‌ای بسیار متفاوت و متمایز دارند، از این رو عبارت محبوب «جغرافیا یک طعم است» ابداع شد. این طعم های متمایز نتیجه تفاوت در شیمی خاک، آب و هوا، آفتاب، بارندگی، ارتفاع و روش های فرآوری است

چیزی که ما همیشه در نظر نمی گیریم، دانه قهوه است ، چگونه برشته می شود و از کجا می آید. همانطور که باب وربی، رئیس برشته کننده قهوه فتوم می گوید: شما می توانید لوبیاهای خوب را خراب کنید. اما هیچ کاری نمی توانید برای برشته کردن دانه های بد و تبدیل آن ها به یک فنجان قهوه خوب انجام دهید. ما فقط دانه هایی می خریم که امتیاز 80 یا بالاتر (برای عالی یا برجسته) را در مقیاس رتبه بندی تعیین شده توسط انجمن قهوه تخصصی آمریکا داشته باشند.کلید یک سفر موفق قهوه، بدست آوردن "دانه های خوب" است. بنابراین این راهنما را نقشه ای گنج برای یافتن بهترین لوبیا در جهان در نظر بگیرید.

چه یک رست قهوه حرفه ای باشید، چه از علاقه مندان به قهوه، یا فقط می خواهید یاد بگیرید که چگونه جاوا در دست شما از مزرعه به فنجان شما رسیده است، باید نقشه خود را در دسترس داشته باشید.

حقیقت این است که شما مجبور نیستید به چیزهای ضعیفی که در حال هجوم به آن هستید بسنده کنید. ما دقیقاً به شما نشان می‌دهیم که کجا به دنبال دانه‌های برتر بگردید - تا بتوانید تنها بهترین قهوه را بنوشید.