آسیاب ها مسئول کیفیت قهوه شما هستند و اگر اشتباه انجام شوند می توانند دم نوش شما را خراب کنند. پس ادامه مطلب را بخوانید تا همه آنچه را که باید در مورد آسیاب ها و تاثیر آنها بر کیفیت قهوه خود بدانید، بیاموزید. از اینکه چه نوع آسیاب قهوه باید خرید تا نحوه استفاده صحیح از آن، این مقاله همه چیز را دارد. آسیاب هایی با تنظیمات مختلف آسیاب و ساختار محکم، مانند ماشین هایی که دارای کلید روشن/خاموش، تایمر و نشانگر ظرفیت دم کردن هستند، ایده آل هستند. وقتی نوبت به کیفیت قهوه شما می رسد، آسیاب عامل اصلی است. نه تنها لوبیاها را تجزیه می کند و طعم را بهبود می بخشد، بلکه نحوه استفاده از آب در دم کردن را نیز تغییر می دهد. این منجر به یک فنجان جو نرمتر و سازگارتر می شود. اطمینان حاصل کنید که یک آسیاب با کیفیت بالا تهیه می کنید زیرا اغلب از آن استفاده می کنید. همچنین مهم است که یک آسیاب را پیدا کنید که ساختاری بادوام داشته باشد تا سال ها دوام بیاورد.

یک آسیاب قهوه خوب توزیع دقیق آسیاب را تضمین می کند و تجربه قهوه شما را متحول می کند. طعم‌های غنی‌تری را به ارمغان می‌آورد و به شما امکان می‌دهد قدرت و طعم را کنترل کنید و کیفیت دم‌نوش خود را به کافی‌شاپ ارتقا دهید.

اکنون، با توجه به اینکه تنها حدود 30 درصد از یک دانه قهوه کامل در آب محلول است، لازم است دانه ها را شکسته و این ترکیبات طعم دهنده را باز کرده و آنها را در دسترس تر قرار دهیم. این امر با آسیاب کردن لوبیاها به دست می آید و با قرار دادن بیشتر سطح لوبیا در معرض آب، به طور موثر آنها را برای استخراج باز می کند. به همین سادگی، هرچه قهوه خود را ریزتر آسیاب کنید، طعم بیشتری در آب شما در مدت زمان مشابه استخراج می شود.

چگونه آسیاب دان قهوه  بر کیفیت قهوه شما تأثیر می گذارد؟

قهوه مایه حیات روتین صبحگاهی است و مهم است که آن را به درستی مصرف کنید. یک آسیاب خوب باعث می شود که یک فنجان قهوه تازه تری داشته باشید زیرا دانه ها را ریزتر آسیاب می کند. این تضمین می کند که قهوه به سرعت و یکنواخت آسیاب شود، بدون هیچ گونه تلخی یا طعم ناخوشایندی. علاوه بر این، آسیاب بیش از حد قهوه می تواند منجر به باقی ماندن تفاله در دم شود که باعث کاهش عطر و طعم قهوه می شود. مطمئن شوید که آسیاب را انتخاب کنید که استفاده از آن آسان باشد. در نهایت، قهوه به کیفیت و قوام بستگی دارد، بنابراین مطمئن شوید که روی یک آسیاب سرمایه گذاری کنید که به شما کمک می کند هر بار یک فنجان قهوه عالی دم کنید.

هنگام خرید آسیاب قهوه به چه نکاتی باید توجه کرد؟

  • قابلیت انجام آسیاب در درجه های مختلف اندازه و کیفیت دانه های قهوه خرد شده در عطر و طعم قهوه نقش مهمی ایفا می کند. ...
  • قیمت آسیاب قهوه ...
  • ظرفیت مخزن دان قهوه ...
  • گرم شدن دانه های قهوه ...
  • جنس تیغه آسیاب قهوه ...
  • تمیز کردن آسان آسیاب قهوه...
  • صدای دستگاه آسیاب قهوه


اما چگونه تشخیص دهیم که کدام آسیاب قهوه برای شما بهترین است؟ بسیاری از آسیاب‌ها دارای ویژگی‌هایی مانند فرزهایی هستند که دانه‌ها را به طور یکنواخت خرد می‌کنند، سطح صدای کم، و تنظیمات قابل تنظیم، بنابراین می‌توانید هر بار یک فنجان قهوه عالی دریافت کنید. علاوه بر این، هنگام خرید، ارزش آن را دارد که قیمت و نام تجاری خود را در نظر بگیرید - همه آسیاب‌ها برابر نیستند! اگر از آسیاب برقی استفاده می کنید، مطمئن شوید که آسیاب با دستگاه انتخابی شما سازگار است.

هنگام دم کردن قهوه، یکی از مهم ترین وسایلی که باید به آن توجه کنید آسیاب است. آسیاب‌های مختلف در اشکال، اندازه‌ها و ویژگی‌ها وجود دارند - این به شما بستگی دارد که کدام یک را بخرید. با این حال، مهم است که قبل از تصمیم گیری در مورد اینکه آیا دستگاه اسپرسوساز یا آسیاب برای نیازهای شما بهتر است، بودجه و نیازهای خود را در نظر بگیرید. علاوه بر این، اطمینان حاصل کنید که آسیاب انتخابی شما از نظر دقت و دوام تست شده است تا دانه های قهوه شما هر بار کاملا آسیاب شوند.

انواع آسیاب قهوه

1. آسیاب‌های  قهوه شفت مرکزی: (Burr Grinder)

  • این نوع آسیاب‌‌ها دو دیسک یا شفت متحرک دارند که در برخورد با یکدیگر، دانه‌ های قهوه را آسیاب می‌کنند.
  • دانه‌ های قهوه یکنواختی بیشتری دارند.
  • مناسب برای اسپرسو، قهوه فیلتر و هر نوع قهوه دیگر.

2. آسیاب‌های قهوه شفت دیسکی (Blade Grinder):

  • در این نوع، یک تیغه چرخان به سرعت دانه‌ های قهوه را خرد می‌کند.
  • آسیاب ناهمگن و گاهی هم نسبت به آسیاب‌ های شفت مرکزی کمی کم‌ کیفیت است.
  • به عنوان یک گزینه اقتصادی برای کاربران مبتدی مناسب است.

3. آسیاب‌های  قهوه دستی (Manual Grinder):

  • این آسیاب ‌ها بدون نیاز به برق هستند و با دستی یا با استفاده از مکانیزم دستی کار می‌کنند.
  • برای کسانی که به دقت آسیاب نیاز دارند و یا در مسافرت هستند، مناسب هستند.

4. آسیاب‌های قهوه مخلوط (Grind and Brew Coffee Makers):

  • این نوع آسیاب‌ ها همزمان با آسیاب ، آب را گرم کرده و قهوه را تهیه می‌کنند.
  • برای سرعت و راحتی کار مناسب هستند.

5. آسیاب‌های قهوه تجاری:

  • این آسیاب ‌ها برای استفاده در کافی‌شاپ‌ ها و رستوران ‌ها طراحی شده ‌اند.
  • دارای قدرت بالا، سرعت بیشتر و موتورهای قدرتمند هستند.

6. آسیاب‌های قهوه کرانک (Hand Crank Grinder):

  • این آسیاب ‌ها دستی بوده و با گرداندن دسته یا کرانک، دانه‌ های قهوه را آسیاب می‌کند .
  • برای محیط‌ هایی که به انرژی برق دسترسی محدود است یا برای مسافرت مناسب هستند.

7. آسیاب‌های قهوه  سرقفلی (Single Dosing Grinder):

  • این آسیاب‌ ها برای هر بار آسیاب یک مقدار دقیق از دانه‌ های قهوه را تهیه می ‌کنند.

۸. آسیاب‌های قهوه محصولات هوشمند:

برخی آسیاب‌ ها دارای ویژگی ‌های هوشمندی هستند که از طریق اپلیکیشن یا کنترل از راه دور توسط کاربر قابل استفاده هستند.

انواع مختلف آسیاب قهوه چیست؟

سه نوع اصلی آسیاب وجود دارد : تیغه، فرز مسطح و فرز مخروطی

هر کدام مزایای خاص خود را برای دم کردن قهوه به شکلی که دوست دارید دارد. آسیاب های Burr قهوه آسیاب شده درشتی تولید می کنند که نسبت به آسیاب های تیغه ای با آب بیشتری مخلوط می شود. آسیاب های تیغه ای دانه ها را به قطعات کوچکتر خرد می کنند و از یک حرکت چرخشی برای ایجاد قهوه آسیاب شده ریزتر استفاده می کنند. آسیاب های مخروطی گرمای بیشتری را به دام می اندازند که به تولید نوشیدنی های اسپرسو مانند غنی تر کمک می کند. بنابراین، کدام آسیاب برای شما مناسب است؟ همه چیز به ترجیحات شخصی بستگی دارد. هر نوع را امتحان کنید و ببینید کدام یک برای شما مناسب تر است.

دو نوع اصلی آسیاب قهوه وجود دارد

آسیاب های قهوه تیغه ای blade  و آسیاب های  قهوه برآمده یا burr.

آسیاب های تیغه ای ساده تر و به طور کلی مقرون به صرفه تر از آسیاب های مخروطی هستند. آنها نام خود را از تیغه های تیز مورد استفاده برای آسیاب قهوه گرفته اند. همانطور که تیغه‌ها برای مدت طولانی‌تری می‌چرخند، اندازه آسیاب ریزتر و ظریف‌تر می‌شود، به این معنی که کنترل شما به‌جای شکل یا اندازه تیغه به‌طور کلی به مدت زمان مرتبط است.

آسیاب های تیغه ای اغلب دقیق یا ظریف نیستند، زیرا این روش کنترل و تکرار یک اندازه آسیاب خاص را بسیار دشوار می کند. همانطور که می خواهید یکنواخت ترین توزیع ذرات ممکن را هنگام استخراج قهوه داشته باشید، تکرارپذیری، دقت و قوام همگی مهم هستند.

آسیاب های burr بسیار دقیق تر هستند. اینها قهوه را بین دو دیسک یا صفحه فلزی برآمدگی (معروف به فرز) آسیاب می کنند. اندازه آسیاب با فاصله بین دو فرز تعیین می شود – هر چه آنها نزدیکتر باشند، اندازه آسیاب ریزتر خواهد بود و بالعکس.

آسیاب های burr به شما توانایی انجام تغییرات دقیق افزایشی را می دهند، در حالی که آسیاب های تیغه ای معمولاً این کار را نمی کنند. این به کاربر این امکان را می دهد که اندازه آسیاب را با کنترل بسیار بیشتری انتخاب کند و بنابراین شانس بیشتری برای استخراج طعم ها از قهوه آسیاب شده خود به صورت یکنواخت و یکنواخت دارد.

نمودار اندازه آسیاب قهوه

اگر یک آسیاب قهوه دارید، شما می توانید آسیاب های مختلف را آزمایش كرده تا بهترین اندازه ( سايز) آسياب برای روش دم آوري خود انتخاب كنيد . برای شروع، بنابر نوع روش دم آوري خود ميتوانيد از جدول زير استفاده كنيد.

ظرفیت مخزن آسیاب قهوه

اگر استفاده‌ی شما از آسیاب زیاد است و مثلا قرار است روزانه حجم زیادی قهوه آماده کنید بهتر است آسیابی انتخاب کنید که مخزن بزرگی داشته باشد. همچنین اگر قرار است آسیاب قهوه را برای استفاده در فروشگاه یا کافه بخرید، حتما به سراغ آسیاب با مخزن بزرگ بروید تا مجبور نباشید آن را بارها در روز روشن کنید. اما اگر قرار است از آسیاب در خانه استفاده کنید و هر روز نیاز به استفاده از آن ندارید می‌توانید با خیالی آسوده یک آسیاب کوچک انتخاب کنید و به راحتی در گوشه‌ی کابینت یا کانتر قرار دهید تا هر زمانی به آن نیاز داشتید به سراغش بروید.

گرم شدن دانه های قهوه

گرم شدن دانه های قهوه یکی از مواردی است که در آسیاب کردن قهوه نقش بازی می کند. در حین آسیاب کردن، دانه های قهوه شما نباید بیش از حد گرم شود. گرم شدن قهوه سبب برشته شدن آن در حین آسیاب می شود. حتی این گرم شدن به میزان یکسان روی همه قهوه آسیاب شده تاثیر نمی گذارد.

جنس تیغه آسیاب های قهوه

از آنجایی که تیغه‌ها در پودر کردن قهوه نقش اساسی دارند، باید محکم و ضد زنگ باشند. دانه‌های قهوه بسیار سخت هستند و باید تیغه‌ای را انتخاب کنید که به راحتی و بدون آسیب دیدن از عهده این کار بربیاید. البته باید بدانید که برخی دستگاه‌ها چند تیغه دارند که از آن‌ها برای آسیاب کردن ادویه جات نیز استفاده میشود. این به معنای خرید یک دستگاه و قابلیت استفاده چندگانه از آن می باشد.

تمیز کردن آسان آسیاب قهوه

کثیف ماندن آسیاب قهوه با گذشت زمان باعث ایجاد مشکل در داخل آسیاب می شود. باید توجه نمایید که آسیاب قهوه امکان تمیز شدن آسان را داشته باشد. انتخاب یک دستگاه آسیاب تمیزشو برای خرید این دستگاه بیشتر توصیه می شود.

صدای دستگاه آسیاب قهوه

یکی از مهم ترین موارد در راهنمای خرید آسیاب قهوه، میزان صدای آسیاب است. آسیاب‌های برقی کار شما را سریع‌تر و راحت‌تر می‌کنند، اما اکثرا سر و صدای بیشتری را نیز تولید می‌کنند. اگر میزان آلودگی صوتی برای شما مهم است، استفاده از آسیاب‌های دستی برای شما بهتر است. اگرچه انواعی از آسیاب‌های برقی نیز وجود دارند که سر و صدای کمتری را نسبت به سایر مدل‌های آن تولید می‌کنند.

دو عامل اصلی تاثیر گذار در آسیاب کردن قهوه

عوامل زیادی در بحث رُست قهوه وجود دارد که در هنگام آسیاب بسیار تاثیر گذار می باشد.

دو مورد از مهمترین های آن به شرح ذیل می باشد:

  1. درجه ی رُست دان قهوه

هر چه قهوه روشن تر باشد، قابل انعطاف تر و سر سخت تر می باشد.

علت این است که هر چه قهوه تیره تر می شود رطوبت بیشتری از دست می دهد در نتیجه بسیار ترد و شکننده می شود و در هنگام آسیاب بلافاصله پودر می شود.

  1. تردی دانه قهوه

پروسه ی تولید دان قهوه :

قهوه هایی که قبل از رُست به روش خشک تهیه می شوند تفاوت زیادی با قهوه هایی که روش مرطوب را پیش گرفته اند، دارند.

درجه آسیاب و کیفیت قهوه

همه ترکیبات طعم دهنده و معطر یکسان نیستند. برخی قهوه شما را شیرین تر می کنند. برخی دیگر هم تلخی قهوه را بیشتر می کنند. برخی دیگر هم نت های میوه ای و برخی دیگر نت های گس و تند اضافه می کنند و همه آنها با درجات مختلف عصاره گیری می شوند.

 تاد گلدزوریتی ( Todd Goldsworthy)، مدیر حساب عمده فروشی در شرکت Klatch Coffee و برنده مسابقات Brewer’s Cup Champion آمریکا، در این رابطه می گوید که عصاره گیری قهوه یک روش قابل پیش بینی است. او می گوید: “ابتدا اسیدها، قندها ، تلخی ها و سپس نت های گس “.

 این بدان معنی است که با کنترل میزان عصاره گیری، می توانید عناصر دخیل در فنجان قهوه خود را کنترل کنید، یا به عبارت دیگر می توانید طعم قهوه خود را تعیین کنید. این هدف اساسی از ایجاد دستور العمل است، خواه قهوه را به روش اسپرسو عصاره گیری کنید یه به روش عصاره گیری قطره ای یا pour over در هر صورت سایز و میزان درجه آسیاب قهوه قسمت اصلی طعم آن است.

درجه آسیاب نادرست وتاثیری آن بر قهوه

اگر دانه های قهوه آسیاب شده بیش از حد بزرگ باشند، معمولا شما بادی کمتر و فنجانی رقیق تر خواهید داشت، زیرا تعداد ترکیبات کمتری در دسترس خواهند بود. به یاد داشته باشید، هر چه اندازه دانه آسیاب شده درشت تر باشد، مساحت سطح کمتری در معرض آب قرار گرفته و نرخ عصاره گیری آهسته تر خواهد بود.

از طرفی دیگر وقتی اندازه دانه های آسیاب شده خیلی ریز باشد عصاره گیری زیادی خواهید داشت. ویل در این باره می گوید که در نتیجه این امر ممکن است قهوه شما طعم تلخ تر و غلیظ تری داشته باشد. در این صورت حتی دور از ذهن نیست که قهوه شما کدرتر هم بشود.