مقایسه چای ماسالا و چای کرک (کاراک)
کاراک چای از کجا سرچشمه گرفت؟
این چای در هند، قطر، پاکستان، امارات متحده عربی و کشورهای عربی و خاورمیانه شهرت بیشتری دارد.
در هند معمولاً در چایخانه ها مصرف می شود، اما کلمه چای در واقع از کلمه فارسی شای به معنای چای گرفته شده است. چای کرک در جاهایی مانند بحرین، قطر، امارات متحده عربی، عربستان سعودی و سایر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس بسیار محبوب شده است.چای کرک در بریتانیا نیز به خوبی شناخته شده است، جایی که رستورانهایی مانند Dishoom آن را محبوب کردهاند.
چای کاراک یا کرک یک چای بسیار رایج در منطقه خلیج فارس در خاورمیانه است. شبیه چای ماسالا است، اما با ادویه کمتر. ادویههای چای کرک معمولاً در سراسر جهان دیده میشوند، با چیزهایی مانند چای لاته، و کوکیهای ادویهدار چای. ادویه های معمول در چای کرک هل، زنجبیل، میخک و دارچین هستند.
چای کرک سرشار از طعم دلپذیر است. شیری و شیرین و گرم و کمی تند. برای زمستان (یا هر زمانی واقعاً!) کاملاً عالی است. نه خیلی شیرین است و نه خیلی تند و نه خیلی قوی
ترکیبات چای کرک
- چای سیاه در چای کرک: رنگ و طعم تلخ میدهد.
- شیر: باعث غلظت و طعم خامهای می شود.
- ادویهها در چای کرک: رایجترین ادویههای استفاده شده در چای کرک عبارتند از:
- زنجبیل در چای کرک: طعم تند و گرم میدهد واز التهابی جلوگیری می کند.
- هل در چای کرک: عطر وبو و خواص ضد نفخ دارد.
- دارچین در چای کرک: شیرینی به همراه دارد و خواص ضد اکسیدانی دارد.
- زعفران در چای کرک: رنگ زرد طلایی و عطر دلپذیری میبخشد.
- فلفل سیاه در چای کرک طعم تند و کمی تلخ میبخشد.
- شکر در چای کرک: برای شیرینی و طعم متفاوت
مراحل آماده سازی چای کرک
در یک قابلمه متوسط روی حرارت متوسط، شکر را اضافه کنید. اجازه دهید شکر ذوب شود و کاراملی شود بدون اینکه هم بزنید و یا مزاحم آن شوید. بعد از اینکه کاراملی طلایی شد، به آرامی در آب داغ بریزید. (اگر بعضی از قسمت های شکر گلوله شد و سفت شد، نگران نباشید که با جوش آمدن آب ذوب شوند.)
برای آماده شدن چای کرک :چای سیاه، هل، میخک، زعفران و زنجبیل را اضافه کنید. 5-7 دقیقه یا بیشتر بجوشانید تا ادویه ها معطر شوند، سپس شیر تبخیر شده را اضافه کنید.
حرارت را کمی کم کنید تا چای به آرامی و آرام بجوشد. 8 تا 10 دقیقه بجوشانید تا چای کمی غلیظ شود.
مضرات مصرف چای کرک:
- افزایش وزن ناشی از مصرف چای کرک: چای کرک به دلیل داشتن شیر و شکر، کالری این نوشیدنی بالا می باشد. مصرف بی رویه آن می تواد افزایش وزن را برای شما به همراه داشته باشد.
- میزان کافئین چای کرک: از آنجا که چای کرک دارای کافئین است و مصرف بیش از حد کافئین میتواند باعث بیخوابی، اضطراب، تپش قلب و افزایش فشار خون شود.
- مشکلات گوارشی بعد از مصرف چای کرک: ممکن است برخی افراد معده حساس و یا مشکلات گوارشی داشته باشند که وجود ادویه ها و باعث سوء هاضمه، نفخ و اسهال شوند.
- تداخل چای کرک با داروها: کافئین موجود در چای کرک ممکن است با برخی داروها مانند داروهای کاهنده فشار خون تداخل داشته باشد.
- مشکلات دندانی ناشی از مصرف جای کرک: وجود قند و رنگدانههای تیره ممکن است باعث تغییر رنگ دندانها و پوسیدگی دندان شود.
ترکیباتچای ماسالا چیست؟
تاریخچه چای ماسالا به هزاران سال قبل بازمیگردد و در ابتدا به عنوان یک داروی گیاهی توسط پزشکان طب سنتی هند تجویز میشد. ماسالا در زبان هندی به معنای “مخلوط ادویهها” است و این چای به دلیل ترکیب خاص ادویههایش، از مزایای سلامتی فراوانی برخوردار است. دارای مزایای پزشکی فوق العاده می باشد و یک فنجان چای ماسالا در روز کافی است تا شما را سالم و دور از بیماری ها نگه دارد. این نوشیدنی ترکیبی از بسیاری مواد تشکیل دهنده، از جمله زنجبیل، هل، دارچین، میخک و فلفل سیاه است. اگر چه ممکن است دستورالعمل های زیادی از این چای وجود داشته باشد، اما مواد اولیه مشابه هم هستند ، شما میتوانید به سلیقه خود برخی از ترکیبات را کم و یا اضافه کنید.
ترکیبات چای ماسالا
ادویه هایی که رواج بیشتری در تهیه چای ماسالا دارند به شرح زیر هستند:
- زنجبیل تازه
- غلاف هل
- دارچین
- میخک
- دانه های فلفل سیاه
- زیره
برای تهیه چای ماسالا ابتدا ادویه ها را کاملا خرد کنید و سعی کنید آن ها را به صورت پودر درآورید. سپس آن ها را در یک ظرف بریزید و یک فنجان آب به آن اضافه کنید. در مرحله بعد چای را اضافه کنید و بگذارید دم بکشد و بعد از دم کشیدن، شیر را به آن اضافه کنید و دوباره روی حرارت قرار بدهید. می توانید از نبات، شکر، قند و یا عسل استفاده کنید که استفاده از هر کدام به سلیقه شما بستگی دارد.
خواص دارویی چای ماسالا
چای ماسالا برای کاهش گرفتگی های قاعدگی، تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از سرماخوردگی و گرفتگی بینی ، کمک به کاهش وزن، تقویت کننده و تامین انرژی، بهبود متابولیسم بدن، پیشگیری از دیابت، خواص آنتی اکسیدانی، پیشگیری از سرطان، خواص ضد التهابی، کمک به هضم، کنترل فشار خون، مانع از نفخ شکم
خوب است بدانیم مقدار مواد مغذی و کالری در هر فنجان(۲۴۰ میلی لیتر) چای ماسالا برابر است با :
کالری ۱۰۰ تا ۱۳۰ کیلو کالری
کربوهیدراتها ۱۵ تا ۲۰ گرم
قندها ۱۲ تا ۱۵ گرم
پروتئینها ۲ تا ۳ گرم
چربیها ۳ تا ۵ گرم
سدیم ۲۰ تا ۳۰ میلی گرم
چای ماسالا برای چه کسانی مناسب نیست؟
درست است که خواص چای ماسالا میتواند اثرات و مزایای بسیاری داشته باشد، اما این چای برای همه مناسب نیست! چای ماسالا ممکن است برای افراد حساس به کافئین مناسب نباشد، زیرا معمولاً حاوی چای سیاه است که میتواند باعث عصبانیت، بیخوابی یا اضطراب در افراد حساس به مواد محرک شود. زنان باردار باید چای ماسالا را با احتیاط مصرف کنند، زیرا برخی ادویهها مانند میخک و دارچین ممکن است در مقادیر زیاد باعث انقباض یا ناراحتی شوند.
افراد مبتلا به بیماریهای گوارشی، مانند رفلاکس اسید یا سندرم روده تحریکپذیر ممکن است ادویههای قوی موجود در چای ماسالا مانند زنجبیل و فلفل سیاه علائم آنها را بیشتر کند. کسانی که به ادویههای خاص مانند هل یا میخک حساسیت دارند نیز باید از چای ماسالا برای جلوگیری از واکنشهای آلرژیک خودداری کنند. علاوه بر این، افراد مبتلا به بیماریهای قلبی یا فشار خون بالا باید قبل از نوشیدن چای ماسالا با پزشک مشورت کنند، زیرا برخی ادویهها ممکن است با داروها تداخل داشته باشند یا بر فشار خون تاثیر بگذارند.
دیدگاه خود را بنویسید