مقدمه ای بر انواع دان قهوه

با آغاز قرن بیستم، قهوه تلخ درکشورهای جهان سوم  به سرعت در حال گسترش بود و در نهایت مکان هایی برای سرو قهوه به وجود آمدن که همان قهوه خانه های گذشته و کافی شاپ یا کافه های امروزی می باشند.و  همین موضوع به یک نیاز بین مردم رواج یافت. گزارش ها و آمار های جهانی نشان می دهد، ارزش بازار قهوه در سراسر جهان 101.51 میلیارد پوند اسhttps://lemm.coffee/ت و مقدار آن تا سال 2027 به 157.55 میلیارد پوند خواهد رسید.

فروشگاه اینترنتی قهوه گرنس با جمع آوری مطالب و پاسخ به سوالات، به شما کمک خواهد کرد که آنچه باید در مورد یک  دانه قهوه مرغوب بدانید در اختیارتان قرار دهد. دانه های قهوه در چهار گروه اصلی بنام های روبوستا، عربیکا، لیبریکا و اکسلسا دسته بندی شده است.

چهار گروه اصلی دانه های قهوه: روبوستا، عربیکا، لیبریکا و اکسلسا

دان قهوه عربیکا: همان طور که در مطالب قبل برایتان گفتیم معروف ترین و رایج ترین دانه های قهوه عربیکا در بین جوامع قهوه روبوستا و قهوه عربیکا هستند که 90 درصد تولید قهوه جهان به این دو گونه برمی گردد.

حدود 60 درصد از تجارت بازار قهوه دان عربیکا می باشد و شامل نمونه های بوربون، کاتورا، پاکامارا و تاپیکا می هستند. جالب است بدانید هر چقدر میزان بارش باران بیشتر باشد، کیفیت دانه عربیکا بهتر خواهد بود. دانه قهوه عربیکا از کیفیت بسیار بالایی برخوردار  می باشد. محل رشد و پرورش این دانه در طعم آن نقش به سزایی داشته، از گلهای اتیوپی تا خاکی اندونزی

دان قهوه روبوستا: این دان مجبوب در جنوب صحرای آفریقا رشد و منشاء یافته و عمده کشت آن به اندونزی و آفریقا برمی گردد. همچنین دانه و محصول ویتنام یکی دیگر از محبوبیت های این گونه می باشد. ویژگی خاص و برتر این دانه از نظر قیمت اقتصادی و وجود کائین بالای آن است که یک انتخاب مناسب برای روستر ها می باشد. درخت روبوستا از عربیکا بزرگتر، مقاومت تر در برابر آفات است.

چرا روبوستا در مقابل آفات مقاومت تراست؟

باید بدانید که این گونه بدلیل رشد در ارتفاعات پایین تر مقاوم و سر سخت شده است. دان روبوستا گزینه بسیار مناسب برای یک نوشیدنی انرژی زا می باشد چرا که دان روبوستا به دلیل کافئین بالا و عامل محرک سیستم عصبی بوده و بدن شما از انرژی بالایی برخوردار می شود. به شما دوست عزیز توصیه می کنیم هفته ای دو شات روبوستای اوگاندا رو در برنامه غذایی خود داشته باشید. دان روبوستا اوگاندا به دلیل بالا بودن کافئین، طعم قوی تری به خود گرفته است. طعم این دان غالبا تند و نت های شکلاتی و ادویه به همراه دارد. به طور کلی، قهوه روبوستا اوگاندا یک گزینه منحصر به فرد و خوش طعم برای دوستداران قهوه است که از طعم های جسورانه و پیچیده لذت می برند.


دان  قهوه لیبریکا: درغرب آفریقا کشور کوچکی بنام لبیریا(Liberia)  موفق به کشف و کشت این دان قهوه شد و این دان قهوه را با نام همین کشور خواندند. لیبریکا به خانواده روناسیان (Rubiaceae) تعلق دارد. جایگاه و محبوبیت لیبریکا بعداز عربیکا و رو بوستا به جایگاه سوم می باشد. براساس یافته های اخیر نشان می دهد که احتمالاً 1 تا 2 درصد از کل قهوه جهان در واقع از نوع لیبریکا است. دانه های لیبریکا بسیار بزرگتر و طعم برتری نسبت به سایر دانه ها دارد و همین طور قیمت آن بالاتر هم می باشد. نکته بسیار مهم این دانه کمیاب بودن آن می باشد. عمدتاً در آسیای جنوب شرقی رشد می کند و نام آن Coffea liberica است، این گونه در مالزی و فیلیپین کشت و مصرف می شود. جالبه بدانید در فیلیپین مصرف 70 درصدی از قهوه به قهوه لیبریکا اختصاص یافته یعنی از هر 10 فنجان قهوه 7 فنجان به دان قهوه لیبریکا اختصاص یافته است. چگونه می توان دانه قهوه لیبریکا تخصصی را پیدا کنیم؟ در کشور مالزی و بازار قهوه محل و مکان های مناسبی برای تهیه ی این قهوه لیبریکا می باشد. درخت لیبریکا بعداز5 سال باور می شود. ارتفاع برخی از درختان این گونه به ارتفاع 17 متری هم می رسد.که برداشت محصول آن دشوار می باشد.

درخت قهوه لیبریکا، یک درخت بسیار قوی است که در جنوب کاستاریکا با شرایط Coffea diversa رشد بسیار خوبی داشته است. چند جهش طبیعی وجود دارد که به طور خود به خود در Coffea diversa رخ داده است.تغییر رنگ گیلاس های دان قهوه،  جهش طبیعی که گیلاس‌های رسیده را به رنگ زرد تولید می‌کند و جهش دیگری به رنگ صورتی می‌رسد. این جهش طبیعی به خوبی یکی از خصوصیات بارز قهوه لیبریکا را نشان می دهد. خشک شدن دان لیبریکا زمان بیشتری نسبت به دان های عربیکا و روبوستا به خود اختصاص داد.

دانه قهوه اکسلسا: آسیای جنوب شرقی خاستگاه این دان قهوه می باشد و جزو چهارمین نوع اصلی دانه های قهوه قرار دارد. می توان گفت طعمی شیبه به میوه و گل را دارد.  این نژاد از قهوه در ارتفاعات بین ۴۰۰ تا ۱۵۰۰ متری رشد می‌کند و در برابر شرایط آب و هوایی خشک و گرم مقاوم است.  این نژاد از قهوه دارای دانه‌هایی بزرگتر و شکل‌های متفاوتی است که به دلیل این که در شرایط طبیعی خود رشد می‌کند. قهوه اکسلسا به عنوان یک نوع خاص و محدود در بازار قهوه جهانی موجود است که توسط برخی علاقه‌مندان به قهوه طرفداری شده است.  همچنین، دانه‌های این نژاد از قهوه دارای شکل برجسته و دارای رنگی مشکی کمرنگ هستند. این دانه‌ها دارای مزه‌ای شیرین و ملایم هستند که شامل نت‌های شکلات و میوه‌های خشک می‌شود.قهوه اکسلسا به دلیل کمیابی و خصوصیاتی که در آن وجود دارد، به عنوان یکی از قهوه‌های با ارزش و باکیفیت در بازار قهوه جهانی شناخته شده است. برای داشتن یک قهوه از نوع اکسلسا درجه آسیاب آن متوسط و دمای آب بین 90 تا 96 درجه سانتیگراد باشد.

 بهترین روش برای تهیه این قهوه دم آوری دان قهوه اکسلسا شامل فرنچ پرس، دستگاه های قطره ای و دستگاه های موکا است. مزه شیرین و ملایم، عطر مطبوع  شامل نت‌هایی از میوه‌های خشک، شکلات و گل‌های آسیایی می‌شود، طعم شکلاتی تلخی خفیفی است که در کنار مزه شیرین و ملایم، مزه‌ای متفاوت و جذاب را برای علاقه‌مندان به قهوه ایجاد می‌کند. از لحاظ کافئینی، قهوه اکسلسا معمولاً دارای مقدار کافئین کمتری نسبت به قهوه عربیکا و قهوه روبوستا است. دانه‌های قهوه اکسلسا معمولاً کوچکتر و گرد شکل تر از دانه‌های روبوستا و عربیکا هستند و رنگ آن‌ها از قهوه روبوستا تیره‌تر و از قهوه عربیکا روشن‌تر است.


معرفی بهترین دانه قهوه برای خرید

خرید دان قهوه روبوستا

با نوشیدن هرجرعه قهوه از خانواده روبوستا ، در بدن شما انرژی و قدرت موجی خروشان خواهد شد. تلخی دلنشین، غلیظ، طعمی قوی با همراه با کافئین بالا  و غلظت بالا برای شما یک روز متفاوت می سازد . عطر آجیلی و همانند یار   زیرک ولی سودمند به شما تمرکز و خلاقیت می بخشد و می تواند شما را به اوج خلاقیت برساند. می توان به طور کامل گفت: طعم دان های روبوستادارای طعمی قوی، تلخ و گس ، رایحه‌های دودی، شکلاتی یا ادویه‌ای همراه می باشد و میزان کافئین بالای این دانه ها به طرفداران این گونه قهوه افزوده است.

کشورهای تولیدکننده قهوه روبوستا:

  • ویتنام: بزرگترین تولیدکننده روبوستا در جهان
  • برزیل: دومین تولیدکننده بزرگ روبوستا
  • اندونزی: سومین تولیدکننده بزرگ روبوستا
  • هند: چهارمین تولیدکننده بزرگ روبوستا
  • اوگاندا: پنجمین تولیدکننده بزرگ روبوستا

ویژگی های دانه های خانواده روبوستا بر اساس کشور تولید کننده  آنها عبارت از:ویتنام، برزیل، اندونزی، هند، اوگاندا:طعم قوی و تلخ، کافئین بالا، مقاومت بالا در برابر بیماری‌هاکنگو: طعم خاص و کمیاب، کافئین متوسط

ساحل عاج: طعم تلخ و کافئین بالا، مناسب برای ترکیب با عربیکا.


روبوستا ویتنام: دومین تولیدکننده بزرگ و اساسی جهان در قهوه به کشور ویتنام می رسد.  فرانسوی ‌ها برای اولین بار در قرن ۱۹ دان قهوه را ویتنامی ها معرفی کردند. درخت قهوه گونه روبوستا در ارتفاعات پایین رشد می کند که این امر باعث شده که مقاومت تر در برابر آفات و رشد سریع تری هم داشته باشد. دان روبوستا ویتنامدارای طعمی قوی‌ تر، دارک‌­تر و آجیلی تر هستند.کشاورزان هر منطقه با کیفیت‌ های متفاوت دست به تولید و پرورشقهوه زده اند و بالاترین کیفیت قهوه روبوستا در مناطق مرتفع مرکزی می باشد.هر چقدر ارتفاع در تولید قهوه روبوستا افزایش یابد طعم های متنوع تری در گونه روبوستا خواهید داشت.دانه های روبوستا ویتنام مقدار کافئین بیشتری نسبت به دانه‌ های عربیکا دارد اما قند و چربی آن 60 درصد کمتر از دانه ‌های عربیکا است.

روبوستا برزیل: جنگل های بارانی آب و هوای گرمسیری ویژگی های کشور برزیل است که بهترین محل کشت یک نوع دیگر قهوه از خانواده روبوستا می باشد. حدود یک سوم تولید قهوه روبوستای جهان مربوط به برزیل می باشد. این کشور باوجود حدود 220000 مزرعه قهوه، در تولید  قهوه عربیکا و هم قهوه روبوستا نقش اساسی دارد که همین موضوع باعث شده تا نقش کلیدی در صنعت قهوه پیدا کند. مصرف و تولید اصلی قهوه روبوستا برزیل از آن کشور تامین می شود. قهوه برزیل از چهار دانه مختلف قهوه است و می توان گفت هر دانه  طعم منحصر به فرد خود را دارند ترکیب آنها میکس عالی، لطیف و خامه‌ای به دست می آید. بهترین روش برای دم‌ آوری قهوه روبوستا برزیل به صورت اسپرسو، فرنچ پرس و کلد برو است.


قهوه روبوستا اندونزی: قهوه روبوستای اندونزی عطر و طعم ملایمی دارد. بهترین گزینه برای داشتن یک فنجان اسپرسوی فوق العاده خاص از روبوستای اندونزی خواهد بود. خانواده روبوستا از طعم تلخی برخوردار هستند اما روبوستا اندونزی نسبت هم نوعان خود تلخی کمتری دارد. شرایط نگهداری قهوه ها، باید دور از نور، گرما و بوی شدید و در دمای اتاق نگه داری شود. نگه داری قهوه در یخچال موجب خرابی و بی کیفیت شدن آن خواهد شد.

در کشور اندونزی بعد از برداشت با روشی به نام گیلینگ باسا   که به صورت سنتی وطبیعی، شسته که این فرایند تأثیر عجیبی روی کیفیت قهوه می گذارد. فرآیند به طور چشم گیری اسیدیته قهوه را کاسته  و قدرت و طعم قهوه را نیز افزایش می‌دهد و باعث نرمی قهوه می ‌شود. دانه قهوه روبوستا اندونزی، در جزیره سوماترا کشت می شود و سه محل اصلی" آچه در شمال، منطقه دریاچه توبا که نسبتاً در جنوب قرار دارد و در همین اواخر مناطقی در جنوب جزیره و در اطراف مانگکوراجا هم به پرورش قهوه اختصاص یافته است .


قهوه چری هند: برای شما ورزشکاران  پیشنهادات داریم. خوشبختانه، وجود باشگاهای ورزشی که در سطح شهر ها به چشم می خورد، ورزشکار قبل از تمرین های روزانه برای افزایش سطح انرژی شان به سراغ قهوه می روند با توجه به تجربه های مجموعه گرنس به شما توصیه می شود قهوه  روبوستا چری هند  را برای افزایش انرژی میل کنید، حتی برای یکبار تست کنید. طعم قوی و کافئین بالای این دان به شما ورزشکار عزیز یک  نوشیدنی ایده ال قبل تمرین خواهد داد با نوشیدن یک فنجان قهوه از نوع روبوستا ویتنام و یا کامرون فراتر از انرژی و قدرت را تجربه خواهید کرد.

قهوه اوگاندا روبوستا: سال 1860 در نزدیکی دریاچه ویکتوریا هنگامی بود که برخی از گیاهان وحشی از این گونه یافت شد. اکثر قهوه روبوستای اوگاندا یک قهوه "طبیعی" است از روش "خشک" به دست می آید ، اما مقداری قهوه "شسته" نیز وجود دارد که با روش "تر" به دست می آید. ازویژگی های دانه های قهوه روبوستا اوگاندا می توان به دوز قابل توجه کافئین آن اشاره کرد که دربهبود سلامت روان تاثیر گذار بوده است وجود آنتی اکسیدان دوبرابر به بهبود و درمان پوست و مو کمک می کند. عامل  تقویت ماهیچه های بدنی و می تواند به تثبیت کاهش وزن شما کمک کند .گفته می شود در چندین دهه قبل از قهوه روبوستا اوگاندا برای درمان آسم،کنترل فشار خون، سردرد، میگرن، مالاریا، زردی و حتی آنفولانزا مورد استفاده بیماران قرار می گرفت.


خصوصیات اصلی دانه قهوه اوگاندا روبوستا

این دانه خاص در ارتفاع: 1300 – 2200 متر رشد بسیار مرغوبی دارد و زمان برداشت آن ها اکتبر، فوریه می باشد. نحوه فرآیند پرداخت و فراوری بصورتشسته شده می باشد. دارای عطر و رایحه چوب، مرکبات و طعم پرتقال، میوه‌ای، چای پکو می باشدکه یک بافت نرم و لطیف به قهوه می دهد و اما طعم تلخ و شکلاتی ، اسیدیته هم شراب‌ که یک مستی جذاب به همراه دارد. بهتر است این دانه درجه رست (برشته شدنش)در حالت مدیوم باشدکه بتوانید این ویژگی های ذکر شده را لمس کنید. همچنین توصیه می شودیکی از مطلوب ترین نوشیدنی ­ها برای ورزشکاران به خصوص قبل از شروع تمرین­های سنگین هستند.


خرید دان قهوه عربیکا

منطقه ای از کافه در کشور اتیوپی منشا قهوه عربیکا (Coffea Arabica) می باشد. جایی که در قرن 15 کشف شد که به طور پراکنده در طبیعت رشد می‌کرد و سپس توسط یمنی ها به سمت جهان و اعراب کشیده شد.با گذشت زمان و تنوع در تولید و کشت قهوه گونه های دان قهوه عربیکا به بیش از 100 نوع رسیده است.

براساس آزمایشهای دقیق ژنتیکی محققان به این نتیجه رسیدند که اصالت دان قهوه عربیکا اتیوپی بوده و ازآنجا توسط بازرگانان و تجار گذشته به یمن رسیده است. در اواخر سال 1600 قهوه در یمن کمرنگ ترشد درحالی که این رنگ به هند رسید و قهوه نقش پرنگی دراحوال کشاوزان و حتی مزارع داشت. قهوه عربیکا مسیر بسیار طولانی داشته تا در سراسر جهان گسترش یافت.

گروه تخصصی قهوه گرنس در این قسمت از مقاله خلاصه ای  از سرنوشت قهوه عربیکا را برای شما شرح می دهد.

پس از یمن و هند دان قهوه عربیکا به هلند رسیده بود درست دهه 1690 بود که یمنی ها آغازگر ارسال قهوه به هلند شدن اما این حرکت دوام زیادی نداشت در آن زمان زلزله باعث از بین رفتن این گیاهان شد.

پس از توافق و امضای معاهده صلح اوترخت میان فرانسه و هلند که پادشان آن زمان لوئیس چهاردهم بود شهردار شهر آمستردام پیشنهاد کاشت گیاه قهوه را به پادشاه اعلام کرد و این گیاه به سرعت تولید شد.

 در سال 1719 پس از هلند و در مسیرهای تجاری به گویان هلندی (سورینام کنونی )و بعد به کاین یا گویان فرانسه و در سال های 1722 الی 1770 به بخش شمال و جنوب برزیلارسال شد. در سال 1723 به مارتینیک در هند غربی فرستاده شدند. انگلیسی هاگونه تیپیکا را از مارتینیک به جامائیکا در سال 1730 بردند.


آشنایی با ویژگی های قهوه عربیکا

دارای طعم و عطر مرغوب و دانشین، ترشی آن بالا بوده و به طوری که طعم توت فرنگی و زردآلورا برای شما تداعی می کند.کافین قهوه عربیکا در مقایسه با روبوستا بسیار پایین بوده،قند و چربی قهوه عربیکا بالاتر از ربوستا وحساسیت این درخت در مقابل آفات بسیار زیاد می باشد. اما نکته ای در خصوص قهوه عربیکا وجود دارد که در سرنوشت اقتصادی تاثیر بالایی دارد این قهوه قیمت بالایی نسبت به سایر قهوه ها دارد. 60  الی 70 درصد قهوه جهان عربیکا و ۲۵ درصد را ربوستا تشکیل می‌دهد.  از ویژگی های  آن می توان گفت برای افزایش تولید هورمون آندورفین در بدن موثر است و استرس و اضطراب ناشی از افسردگی را کنترل می‌کند.کم کافئین بودن این دانه باعث می شود هنگام نوشیدن قهوه عربیکا حس آرامتری داشته باشید. همین طور وجود پتاسیم وکلسیم موجود در قهوه به استحکام ناخن و استخوان های بدن کمک می کند.با توجه به درشتی دانه های قهوه‌ی عربیکا شما تعداد فنجان قهوه های بیشتری برای استفاده از یک محصول خواهید داشت. جالب است بدانید قهوه عربیکا از کشور اتیوپی سرچشمه گرفته است اما در حال حاضر این دانه قهوه در آن کشور یک دان بسیار نادر و گرانبها می باشد. قهوه عربیکا تنهاگیاهی است که دارای ۴۴ کرموزوم می باشد .با فصل روییدن گل های سفید و معطر گیاه عربیکا در مزارع قهوه تصاویر خاصی برایتان خواهد بود. هنگام برداشت محصول قهوه باید در چیده شدن گیلاس ها دقت بالایی داشت تا گیلاس های کال را از بین نبریم. این گونه به‌طور چشمگیری نسبت به سایر قهوه‌های تجاری، کافیا کایفورا یا روبوستا دارای برتری است.

خوردن قهوه و رژیم لاغری: دانه های قهوه در بی اشتهایی تاثیر گذار بوده و می توان از عوامل لاغری به عنوان لاغر کننده در برنامه غذایی جای گرفته است.

عوارض مصرف قهوه: در نظر داشته باشید مصرف بی رویه قهوه عربیکا دربدن می تواند عوارض داشته باشد. این عوارض شامل: کم خوابی، کم آبی، فشار خون بالا، افزایش سطح کلسترول، افزایش ضربان قلب ،اضطراب می شود.

زیرگونه های قهوه عربیکا

عربیکا تیپیکا: نسب این نژاد قهوه به یک نژاد بومی ناشناخته در یمن می‌‌رسد که با توجه به تحقیقات باز هم از مهد قهوه یعنی اتیوپی در اواسط قرن 15 به آنجا رسیده است و در آنجا رشد و تکامل یافته است. صوفی هندوستانی «بابا بودان» این گونه قهوه را به هند برده و درسال ۱۶۱۶ میلادی، پیتر ون در برو که از تجار هندی بود درخت قهوه را از بندر مخا ربود و آن را به باغ گیاه‌شناسی آمستردام می برد.

150 سال زمان برد تا قهوه به عنوان یک نوشیدنی در اندونزی و سایر جوامع گسترش یابد و به سراسر جهان از اقیانوس آرام و هند کشیده شد. همان طور که در مطالب قبلی گفتیم شهردار آمستردام این درخت با شکوه و معجزه انرژی را به پادشاه وقت فرانسه می دهد. در ابتدای قرن 18 در جزایر مارتینیک، هائیتی، و سواحل سورتیام رشد چشم گیری داشتن و این گونه تنها گونه آمریکایی شد.

عربیکا بوربون: دومین گونه جهانی عربیکا، نژاد گزینش شده یمنی، جزیره ای که برای کاشت و تولید در فرانسه به این گونه اختصاص یافت بوربون بود. در آن زمان ا فرادی که با دربار یمن ارتباط متعارفی داشتن توانستن 60 درخت قهوه را به کاشت رسانند. گفته می شود در سال 1715  اواخر ماه سپتامبردرختان قهوه را به جزیره La Réunion فرستادن و متاسفانه در اثر این جابجایی ها فقط تعداد 20 درخت به جامانده بود و حدود سه سال بعد تنها یک درخت توانست از خطرات در امان بماند اما سرانجام توسط مستعمره‌نشینان با کاشت 117 بذر یک درخت به چند هزاردرخت تبدیل شد.

قهوه عربیکا گشا: در  مرکز تحقیقات و آموزش عالی کشاورزی گرمسیری (CATIE) از طریق راه آبی اقیانوس اطلس این دانه ها در کاستاریکا  راه یافتند. هدف این تحقیقات و آزمایش ها مقاومت این گیاه را نسبت آسیب ها و برگ قهوه بود. متاسفانه ارتفاع این مرکز  بسیار پایین (حدود 600 متر بالاتر از سطح دریا) قرار دارد، کاشت قهوه در آن محل  امکان پذیر نبود و پس از آن در پاناما، به دلیل بهره وری پایین و کیفیت غیرقابل قبول، رها شد. آزمایش های اخیر ژنتیکی در مرکز تحقیقاتی مختص به قهوه (WCR) در حال انجام است که خبر از آن می دهد که گشاهای موجود و در حال تولید شباهت ژنتیکی به با نمونه CATIE  نداشته است. به هر حال، گشا توانست صنعت قهوه را دگرگون کند. همچنین معیاری برای سنجیدن کیفیت فنجان ایجاد کرد که به راحتی با سایر زیرگونه‌های قهوه قابل قیاس نیست.


قهوه عربیکا جاوه (جاوا): هر آنچه ما در مورد قهوه جاوا بدست آمده توسط محقق هلندی P.J.S Cramer در سال 1928 جمع آوری شده و به ما رسیده است. با ارسال درختان قهوه به جاوا دریافت که از نظر مقاومت تغییرات محسوسی در مقابل رنگ زدگی داشته اند. در حالی‌که سایر گونه‌های عربیکا دچار تزلزل شده بودند.


عربیکا کلمبیا (Variedad ): (گاهی اوقات فقط کلمبیا) ترکیبی از Caturra است که در کلمبیا ایجاد شده است. سویه بسیار مولد است و برای زنده ماندن از بیماری های برگ بسیار عالی است. اینها Variedad کلمبیا را به یک نوع قهوه محبوب تبدیل کرده است. این طعم شامل نت هایی مانند کارامل کلاسیک و شکلات است.

از دیگر گونه‌های عربیکا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 قهوه عربیکا جکسون (Jackson)

قهوه عربیکا کُنا (Kona)

قهوه عربیکا کوه آبی جامائیکایی (Jamaican Blue Mountain)

قهوه عربیکا جمبر (Jember)

قهوه عربیکا کنت (Kent)

قهوه عربیکا کنا (Kona)

قهوه عربیکا مارکاچورا (Maracaturra)

قهوه عربیکا موکا یا موخا (Mocha / Moka)

قهوه عربیکا ماندو نوا (Mundo Novo)

قهوه عربیکا اس‌ال۲۸ (SL28)

قهوه عربیکا ویلا سارچی (Villa Sarchi)

قهوه عربیکا ویلا لوبز (Villa Lobos)


دانه های قهوه موجود در بازار ایران          

در سال 1402  بیش از 95% درصد واردات قهوه در ایران به ترتیب از کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا بوده است. ارزش واردات قهوه از امارات با رقم ۷۸ میلیون دلار، نزدیک به ۵۳ درصد از ایران را به خود اختصاص داده است. افزایش تقریباً ۵۰ درصدی واردات قهوه به ایران در یک سال، گویای رشد مصرف این نوشیدنی محبوب بین مردم کشور ماست.

عربیکا: برخواسته از شرق آفریقا و آمریکای میانه می باشد، رایحه‌ای آن تولید شده گل بهار نارنج و گیشا است، این قهوه کرما و غلظت بالایی دارد. از نظر اسیدیته در حد متوسط است و کافئین آن نیز نسبت به روبوستا پایین می باشد. درجه رست این قهوه ایتالیایی (246 درجه سانتی‌گراد) است و خود قهوه طعم مطلوبی دارد.

روبوستا: عطر و بوی قهوه کاملاً مشهود است. قهوه‌هایی که از ترکیبات 100 درصد روبوستا تولید شدند، قهوه‌های فوق‌العاده معطری هستند. در این نوع قهوه‌ها خبری از روایح کاراملی، عطری، میوه‌ای و شکلاتی نیست، بنابراین افرادی که علاقه بسیاری به قهوه کافئین بالا یا تلخ دارند، از قهوه هیولای هیپو لذت می‌برند.

بهترین برند های قهوه ایران را بشناسید

قهوه ست: ایران درسال ۲۰۰۷ عضویت انجمن تخصصی قهوه اروپا به خود اختصاص داد. دوره‌های آموزشی مرتبط با فرآوری و تولید قهوه را در کارگاه‌های آموزشی انجمن تخصصی قهوه اروپا گذرانده‌اند. محصولات این برند شامل قهوه‌های تخصصی و قهوه‌های ترکیبی می‌باشد.

قهوه بن مانو: ازدیگر مجموعه های  بسته‌بندی و تهیه مواد غذایی است، تبلیغات گسترده در فضای آنلاین و آفلاین، توانست نام خود را در صنعت قهوه به خوبی ارتقا دهد و به‌درستی به طرفداران قهوه معرفی شود. استفاده از قهوه‌های باکیفیت ایرانی، این برند را به یکی از برترین برندهای کشور تبدیل کرده است.


قهوه لمیز: هدفش تهیه و ارائه یک قهوه مطلوب بود و توانست در سال 88 موفق شود. این شرکت با در اختیار گذاشتن مواد اولیه قهوه به گروه   تحقیقاتی موفق شد به یک  برشته کاری استانداری دست یابد.

قهوه برند لم: این برند به‌طور ویژه به فرایند رست قهوه توجه ویژه‌ای دارد و کارشناسان آن از تجهیزات پیشرفته و ماشین‌آلات برتر در فرآوری و بسته‌بندی استفاده می‌کنند تا کیفیت محصولات را به حداکثر برسانند

شاران قهوه: اصفهان همان طورید متوجه شدیدتولیدکننده قهوه و محصولات مشتق‌شده و به عنوان مرکز فعالیت‌های اصلی، آغاز کرده است. فعالیت‌های این برند از سال ۱۳۹۲ آغاز شده و در سال ۱۳۹۵، توانسته تمامی مجوزهای ضروری را از مراجع ذی‌صلاح دریافت کند. محصولات این شرکت به طور کامل ارگانیک بوده و بدون افزودن هرگونه مواد نگهدارنده یا مواد اضافی غیرمجاز، در بسته‌بندی‌های آلومینیومی با سوپاپ بهداشتی عرضه می‌شود. 

انواع برند های خارجی در ایران

قهوه لاوازا: شرکت بزرگ ایتالیایی در زمینه تولید و عرضه قهوه می باشد .لوئیجی لاوازا (تولد ۲۴ آپریل ۱۸۵۹-مرگ ۱۶ آگوست ۱۹۴۹) یک تاجر ایتالیایی بود که در سال ۱۸۹۵ در شهر تورین ایتالیا کمپانی لاوازا را تاسیس کرد. در سال ۲۰۰۴ تخمین زده شد چیزی در حدود ۴۵ درصد از سهم کل بازار قهوه متعلق به لاوازا ست.همچنین در سال ۲۰۱۳ این شرکت بیش از ۲۷۰۰ کارمند و فروش سالیانه یک میلیارد و سیصد و چهل میلیون یوروئی داشت.

قهوه لاوازا دارای شعبه های قهوه فروشی و کافی شاپ در ایتالیا و اروپا می باشد که به اسم های(“Il Caffè di Roma” and “Espression) مشهورند.

 قهوه ایلی: انواع دانه ، پودرو کپسول قهوه ایلی اصل ایتالیا که عربیکا خالص است را در مدلهای قرمز کلاسیکو، فنجان، فیلتری وبدون کافئین را با ارسال رایگان از کافی مافی تهیه کنید.ایلی یک برند قهوه است که در تریستا، ایتالیا تولید می شود. قهوه آسیاب نشده، دانه های آسیاب شده و کپسول های مخصوص iperEspresso از دیگر محصولاتی است که شرکت ایلی عرضه می کند. قهوه های ایلی، میکسی از قهوه دانه های عربیکا هستند که از مناطق و منابع مختلفی تامین می شوند. قهوه های آسیاب شده ایلی در بسته های استیل و تحت فشار بسته بندی و عرضه می شوند.

 قهوه ماکسول هاوس: قهوه‌های این برند به دلیل درشت بودن دانه قهوه، طعم لذت بخش و متنوعی که ارائه می‌دهد، به عنوان “خوب تا آخرین قطره” شناخته می‌شود. ماکسول هاوس، با ۱۴.۵ درصد از سهم بازار قهوه در ایالات متحده، جایگاه مهمی در این بازار دارد. توسط شرکت کرافت‌هاینز تولید می‌شود. شعار شرکت آن “خوب تا آخرین قطره” بود. نام این برند به افتخار هتل ماکسول‌هاوس در نشویل تنسی انتخاب شد.

 قهوه استارباکس: یکی از بزرگترین و بهترین برندهای تولیدکننده قهوه در جهان است. حدودا 11 درصد از سهم بازار قهوه در ایالات متحده را در دست دارد و روزانه میلیون‌ها فنجان قهوه از این شرکت فروخته می‌شود.  اما متاسفانه به دلیل تحریم‌های ایران توسط آمریکا، دسترسی به محصولات این شرکت در ایران کمی دشوار است.

قهوه بوربون: نام یک برند قهوه ایتالیایی است که به خاطر کیفیت بالا و طعم اصیلش شناخته شده است. این برند در سال 1973 توسط خانوادهOnofrio Borbone تاسیس شد و از آن زمان تاکنون به یکی از محبوب ترین برندهای قهوه در ایتالیا و سراسر جهان تبدیل شده است.

دانه های قهوه بوربون از بهترین مزارع قهوه در سراسر جهان، از جمله برزیل، کلمبیا، گواتمالا و اتیوپی تهیه می شوند. این دانه ها به دقت رست داده می شوند تا طعمی غنی و متعادل با نت های شکلات، میوه و کارامل ایجاد کنند.

 قهوه بیالتی Bialetti : یک روش سنتی ایتالیایی برای تهیه اسپرسو است که با استفاده از یک دستگاه فلزی کوچک و زیبا انجام می‌شود. این دستگاه به نام مخترع آن، آلفونسو بیالتی، نامگذاری شده است. قهوه بیالتی Bialetti به دلیل طعم غنی و روغنی‌اش که در مقایسه با اسپرسو تهیه شده با دستگاه‌های اسپرسو ساز حرفه‌ای کمی متفاوت است، شناخته می‌شود. این برند قهوه غالبا قهوه های خود را به صورت پودر و دانه ارائه میدهد و با توجه به تنوع طعمی محصولاتی که از آن برخوردار است توانسته غالب سلایق رو از لحاظ عطری و طعمی پوشش دهد.

قهوه بیالتی Bialetti برگرفته شده از مزارع مرغوب و باکیفیت، غالبا از کلمبیا و برزیل میباشد، و با درجه بندی وIntensity های متفاوتی ارائه شده است. در توضیحات قهوه های تولید شده توسط این برند میتوانید به نوع و گونه ترکیب قهوه آن دقت نمایید تا قهوه ای متناسب با ذائقه خود را تهیه نمایید.